Annons

Gatufotboll i nya "Fifa"

Spel • Publicerad 9 juni 2019
Bild ur EA:s "Fifa 20". Pressbild.
Bild ur EA:s "Fifa 20". Pressbild.Foto: EA/TT

En "autentisk gatufotbollsupplevelse" är det största tillskottet i 2020 års upplaga av fotbollsspelet "Fifa", meddelar EA.

Det nya spelläget kallas "volta", efter portugisiska "återvända" och syftar på att fotbollen tas bort från de stora arenorna och tillbaka till gata, burar och inomhushallar på olika håll i världen. På vissa av platserna går det att använda väggen till sin fördel.

Annons

"Det speglar hur många fotbollsspelare inledde sina karriärer på gatan. Det är en unik sida av sporten som ger våra spelare en upplevelse olik allt annat de tidigare sett i EA Sports Fifa", säger Aaron McHardy, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Det går att skapa sin egen spelare och anpassa dess utseende och kläder, och det finns olika karriärs- och spellägen kopplade till volta.

"Fifa 20" släpps den 27 september till Playstation 4, Xbox One och pc.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons