Annons

Gärningsmannen överklagar livstidsdomen

Brott • Publicerad 9 juli 2020
Den 52-årig man från Kungsbacka som dömdes till livstids fängelse för mord på en kvinna i Kungsbacka på juldagen överklagar domen till Hovrätten. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Den 52-årig man från Kungsbacka som dömdes till livstids fängelse för mord på en kvinna i Kungsbacka på juldagen överklagar domen till Hovrätten.

Genom sin advokat begär mannen att det utdömda straffet ska kortas. Han hävdar att det finns förmildrande omständigheter, som att han självmant anmält sig hos polisen och att han på grund av bland annat läkemedelsintag haft nedsatt förmåga att kontrollera sitt handlande. Mannen vill också slippa delar av det skadestånd han dömdes att betala.

Kvinnan, som han tidigare haft en relation till, sköts med flera skott i sin bostad på juldagen. Mannen dömdes för mord och dessutom också för förberedelse till mord mot en annan man samma dag då han direkt efter de dödande skotten mot kvinnan, med ett laddat gevär i bilen, kört till en man som kvinnan haft kontakt med. Men mannen var inte hemma.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons