Annons

Gamingevent inställt efter internetproblem

Spel • Publicerad 10 februari 2020
Gamingeventet Mega-Bit i Örebro ställs in på grund av felaktigt draget internet. Det har hittills aldrig hänt världens största lan-träff Dreamhack (bilden). Arkivbild.
Gamingeventet Mega-Bit i Örebro ställs in på grund av felaktigt draget internet. Det har hittills aldrig hänt världens största lan-träff Dreamhack (bilden). Arkivbild.Foto: Anna Hållams/TT

Det blir inget Mega-Bit i Örebro i helgen. Lan- och gamingevenemanget i Conventum arena ställs in sedan internetuppkopplingen som krävs felaktigt dragits till den intilliggande konferenslokalen.

– Någonstans har det blivit ett stort missförstånd. Jag ska inte säga vems felet är. Vi står här utan internet och det är problemet, säger arrangören Jimmy Söderberg till Nerikes Allehanda.

Annons

Utöver att reda ut hur misstaget gått till måste också frågan om vem som ska betala för (det uteblivna) kalaset lösas.

– Det är en fråga som vi håller på att bolla fram och tillbaka. Det är ganska stora pengar med internetdragningar och ingen vill betala den fakturan längre, säger Söderberg.

Alla som har köpt biljetter till evenemanget, som marknadsförts som "Mellansveriges största" i sitt slag, får pengarna tillbaka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons