Annons

Fyra utmanar Stenevi om språkrörsposten

Politik • Publicerad 1 december 2020
Partisekreteraren Märta Stenevi får konkurrens om att bli nytt språkrör för Miljöpartiet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Valberedningens kandidat Märta Stenevi får konkurrens av fyra av de andra språkrörskandidaterna i kampen om att bli nytt språkrör för Miljöpartiet efter Isabella Lövin.

Riksdagsledamöterna Annika Hirvonen och Rebecka Le Moine och Umeåpolitikern Elin Söderberg har redan meddelat att de står fast vid sina kandidaturer, trots att de inte förordas av valberedningen.

Annons

Nu säger även riksdagsledamoten Pernilla Stålhammar att hon ställer upp i språkrörsvalet på den digitala extrakongressen den 31 januari.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, ekonomisk-politiska talespersonen Karolina Skog och gruppledaren i riksdagen Janine Alm Ericson väljer dock att inte utmana partisekreteraren Märta Stenevi.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons