Annons

Fyra soldater dödade i centrala Mali

Mali • Publicerad 4 juli 2021
Fyra soldater har blivit dödade i Mali. Här sitter två andra soldater i ett fordon i norra Mali, i en bild som togs år 2013. Arkivbild.
Fyra soldater har blivit dödade i Mali. Här sitter två andra soldater i ett fordon i norra Mali, i en bild som togs år 2013. Arkivbild.Foto: Pascal Guyot/AP/TT

Minst fyra soldater har blivit dödade i ett bakhåll i centrala Mali, meddelar den maliska armén.

Angreppet uppges ha ägt rum nära orten Léré, i den södra delen av Timbuktu-regionen, nära gränsen till Mauretanien i den smala delen av det timglasformade landet.

Annons

Sverige har just nu omkring 400 militärer av olika slag på plats i Mali, enligt Försvarsmakten. De verkar inom ramarna för tre skilda uppdrag.

I onsdags kväll blev svenska elitsoldater som ingår i den franskledda insatsen Task Force Takuba beskjutna. Ingen uppges dock ha blivit skadad. I april skadades tre svenska soldater lindrigt av en vägbomb.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons