Annons

Fyra gripna i Hongkong för hjälp till aktivister

Hongkong • Publicerad 5 juli 2023

Fyra män har gripits i Hongkong, anklagade för att ekonomiskt ha stöttat personer utomlands som enligt polisen "hotar den nationella säkerheten".

Gripandena kommer två dagar efter att myndigheterna i Hongkong utlovat mångmiljonbelopp för information som leder till att åtta ledande demokratiaktivister i exil kan gripas.

Annons

Polisen säger att de fyra är misstänkta för att ha använt företag, sociala medier och mobilappar för att ta emot pengar "för att stödja människor som har flytt utomlands och som fortsätter att engagera sig i aktiviteter som hotar den nationella säkerheten".

Lokala medier, som South China Morning Post, skriver att de fyra är tidigare medlemmar av det nu nedlagda prodemokratiska partiet Demosisto, som grundades av Nathan Law, en aktivist numera bosatt i Storbritannien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons