Annons

Sköts ihjäl och brändes upp – nu döms fyra

För ett år sedan hittades en man ihjälskjuten och bränd i en rishög i Uppland.
Nu döms fyra personer för inblandning i mordet.
Brott • Publicerad 4 februari 2020
Fyra personer har dömts i Uppsala tingsrätt för inblandning i mordet på en 46-årig man, som hittades död utanför Knivsta i februari. Arkivbild.
Fyra personer har dömts i Uppsala tingsrätt för inblandning i mordet på en 46-årig man, som hittades död utanför Knivsta i februari. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Offret – en 46-årig man – sköts till döds i en lägenhet i Märsta i Stockholm i februari i fjol. Kroppen fraktades sedan till en rishög i Forsby i Knivsta kommun för att där brännas upp. Brandkåren upptäckte kroppen och en mordutredning inleddes efter att det konstaterats att mannen skjutits till döds.

Nu dömer Uppsala tingsrätt en 20-årig man till tolv års fängelse för mord, brott mot griftefrid och grovt vapenbrott. En 48-årig man döms för anstiftan till mord och grovt vapenbrott till 16 års fängelse.

Annons

"Att 20-åringen döms till ett kortare straff beror på att han vid gärningen var 19 år. Hade han varit vuxen hade han fått samma straff som 48-åringen", säger rättens ordförande, rådmannen Nils Pålbrant, i ett pressmeddelande.

Dessutom döms en 47-årig man och en 15-årig flicka för skyddande av brottsling till ett års fängelse respektive 30 timmars samhällstjänst.

En man i 40-årsåldern som stod åtalad för skyddande av brottsling frias.

Enligt Upsala Nya Tidning var polisens upptäckt av ett kulhål i golvet i lägenheten i Märsta avgörande för att slå fast var mordet skett. I kulhålet hittades en patron med spår av offrets dna.

Däremot har mordvapnet inte hittats. Det har heller inte gått att fastställa motivet bakom mordet, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons