Annons

Fyra döms efter tortyr – klippte av bit av öra

När en man i Dalarna blivit lurad vid en Blocket-affär hotade han i affekt med repressalier från ett mc-gäng. Det skulle han inte ha gjort. Mc-gänget dök upp, krävde mannen på pengar och torterade honom inför barnen.
Brott • Publicerad 7 maj 2021
Fyra män har dömts till fängelse efter att ha pressat en man på pengar och klippt av en bit av hans öra. Arkivbild.
Fyra män har dömts till fängelse efter att ha pressat en man på pengar och klippt av en bit av hans öra. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det var i mars förra året som mannen hotat den som lurat honom med mc-gänget. Några dagar senare svängde en bil med fyra okända män in på hans gård. De krävde 600 000 kronor för att han använt deras namn, skriver Dalarnas Tidningar.

Omringad av de fyra tvingades mannen i sitt eget kök, framför sina barn, söka lån och krediter. En i gänget klippte av en bit av mannens öra för att understryka allvaret. Totalt lyckades de fyra pressa honom på över 700 000 kronor. Dessutom tog de med sig familjens bil.

Annons

Polisen grep senare de fyra i gänget. Tre nekade till brott men en man erkände.

– Jag skäms, men det var nödvändigt, ska han ha sagt i polisförhöret.

De fyra männen har nu dömts av Falu tingsrätt till mellan ett år och sju månader och tre års fängelse för grov utpressning och övergrepp i rättssak. Mannen som klippte av örbiten döms också för misshandel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons