Annons

Fyra döda i politisk skottväxling

Tre anhängare till Indiens styrande hindunationalistiska parti BJP och en anhängare till det rivaliserande partiet Trinamoolkongressen har dödats i en skottväxling i Västbengalen, uppger polisen.
Indien • Publicerad 9 juni 2019
Fyra politiker i Indien har dödats i en skottväxling.Foto: 

Anhängare till politiska partier har upprepade gånger drabbat samman i den politiskt instabila delstaten, där oroligheterna har ökat sedan premiärminister Naredra Modis BJP inledde en intensiv kampanj för att vinna parlamentsplatser förra året.

Minst 18 människor skadades i de senaste sammandrabbningarna.

Annons

Trinamoolkongressen anklagar BJP för att underblåsa problem i delstaten, där partiet har sin bas.

De senaste sammandrabbningarna bröt ut i samband med att BJP hissade flaggor och satte upp affischer, säger en företrädare för partiet.

– De försökte kasta bort våra partiflaggor och affischer och när vi protesterade sköts våra medarbetare på nära håll, säger han enligt nyhetsbyrån Press Trust of India (PTI).

En företrädare för Trinamoolkongressen uppger att en av partiets anhängare sköts till döds av BJP:s valarbetare på väg till ett partimöte.

Förra månaden dödades en BJP-anhängare i delstatens huvudstad Kolkata och en Trinamool-medlems bil blev utsatt för stenkastning.

Indiens premiärminister Narendra Modi har kallat dödandet för "skamligt och antidemokratiskt".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons