Annons

Fyra åtalas efter vild biljakt i Värnamo

Den förföljda bilen träffades av sju kulor, varav två gick in i kupén.
Nu åtalas fyra män misstänkta för mordförsök efter den vilda biljakten i Värnamo i januari.
Brott • Publicerad 8 maj 2019
Fyra män åtalas efter en skottlossning i Värnamo i januari. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Skottlossningen är en av flera händelser i Värnamo i vintras som tros hänga ihop. Bland annat inträffade flera bilexplosioner och ytterligare en skottlossning i kommunen.

– Vår uppfattning är att den här händelsen är en del av konflikten, en upptrappad våldsspiral, i Värnamo i slutet av december och början av januari, säger kammaråklagare Lisa Hedberg till TT.

Annons

– Vi tror att en händelse i slutet av december, då en person blev påkörd och knivskuren, var startskottet, att det är vedergällningar helt enkelt.

Biljakten inträffade natten mellan den 9 och 10 januari. Två bilar förföljde i hög fart en tredje bil genom centrala Värnamo och enligt vittnen avlossades flera skott från en av de jagande bilarna.

Den förföljda bilen träffades av totalt sju skott, varav två gick in i kupén och fastnade i ett nackstöd respektive ryggstödet till baksätet. Ingen skadades av skotten.

De fyra männen nekar till brott. Varken de eller personerna som färdades i den jagade bilen har dock velat svara på frågor under förundersökningen.

– Vi påstår att en av männen varit den som skjutit. Men vi menar att männen har agerat tillsammans i samförstånd, säger Lisa Hedberg.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons