Annons

Fyra år för attack med rasistiskt motiv

En 45-årig man döms till fängelse i fyra och ett halvt år för en attack med rasistiskt motiv, skriver .
En 30-årig man blev svårt skadad av skott från ett avsågat hagelgevär.
Brott • Publicerad 8 februari 2022
En man döms till fyra och ett halvt års fängelse för en attack där en annan man blev skjuten med ett avsågat hagelgevär. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen skedde i Landvetter en helgnatt i oktober.

Männen tycks ha träffat på varandra av en slump. 45-åringen ropade på 30-åringen och dennes vän, och tog sedan fram ett vapen. Enligt den nu dömde mannen avlossades skotten av misstag i det handgemäng som uppstod.

Annons

45-åringen övermannades på platsen av 30-åringens vän och en ordningsvakt. När den misstänkte senare greps av polisen, skrek han rasistiska skällsord.

Mannen döms för grovt vapenbrott, grovt vållande till kroppsskada, grovt olaga hot och misshandel. Åklagaren ville att han skulle dömas för mordförsök, men så blev det inte i tingsrätten.

Det enda motiv för attacken som åklagaren kunnat hitta är att 45-åringen velat kränka de två andra männen på grund av ras, hudfärg eller etniskt ursprung.

45-åringen har tidigare dömts för flera andra brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons