Annons

Bidragsfuskare krävs på en kvarts miljon

Brott • Publicerad 11 december 2022
Eskilstuna kommun har hittills i år anmält 27 fall av misstänkt bidragsbrott till polisen. Arkivbild.
Eskilstuna kommun har hittills i år anmält 27 fall av misstänkt bidragsbrott till polisen. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ett par har enligt Eskilstuna kommun systematiskt agerat vilseledande kring sin hushållsekonomi för att få försörjningsstöd. Nu polisanmäls mannen och kvinnan och krävs på över 250 000 kronor, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Paret har sedan augusti 2020 ansökt om stöd vid 18 tillfällen. Kommunens utredning visar att de medvetet valt att inte redovisa sin verkliga ekonomi. Bland annat har stora belopp förts över till konton på en utländsk bank samtidigt som det har saknats löpande utgifter på kontoutdragen.

Annons

Totalt har kommunen polisanmält 27 fall av misstänkt bidragsbrott under året. Bedömningen är att cirka tio procent av försörjningsstödet betalas ut felaktigt, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Vi har endast uppmärksammat toppen av ett isberg, säger Simon Brunner på kommunens grupp mot felaktiga utbetalningar till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons