Annons

Lägenhet totalförstörd i brand – tre till sjukhus

Det brann i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Fabriksgatan i Kalmar under natten till måndagen.
Tre personer har förts till sjukhus.
Kalmar • Publicerad 4 november 2019
Foto: Mats Holmertz

Larmet om branden kom klockan 03.25. Räddningstjänst från Kalmar, Rockneby och Färjestaden skickades till platsen liksom flera ambulanser och tre polispatruller.

– En lägenhet på bottenvåningen har börjat brinna av oklar anledning. Det är en fullt utvecklad brand och lägenheten är totalt utbränd, säger Mikael Darrel, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar (TLC).

Annons

Rökdykning påbörjades och släckningsarbetet drog igång.

– Det är väldigt stor rökspridning, säger Darrel strax före klockan 04.

Polisen meddelar då att två personer har förts till sjukhus med ambulans. Senare uppger TLC att det totalt handlar om tre personer som förts till sjukhus.

Ytterligare fem personer ska ha evakuerats från flerfamiljshuset.

Klockan 04.15 är branden släckt och räddningstjänsten arbetar med efterkontroll. Men branden ska ha kunnat begränsas till lägenheten där den startade.

Vid 05.30-tiden är tre enheter från räddningstjänsten kvar och man jobbar med värmekamera för att kontrollera att det inte finns dolda bränder.

Texten uppdateras

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons