Annons

Fullt klös med Pettson & Findus

Nyheter • Publicerad 7 mars 2005
Anna Rydell som katten Findus. FOTO: ADAM STJÄRNLJUSFoto: 

Spänn fast säkerhetsbältet ordentligt för när Pettson & Findus (Martin och Anna Rydell) är ute på turné så händer det saker precis hela tiden.

En städmojäng får ett frispel och far runt i huset, Findus plaskar hejvilt med vattnet när han ska hjälpa till att skura golvet, Pettson får själv smaka på kryddan i sin hemmabyggda rävfälla, vedklampar flyger, en ful fisk hamnar

Annons

i nätet, ägg krossas och toaletten tapetseras med tidningar.

Att det kan hända så mycket på bara en timme hade jag ingen aning om.

Speciellt inte när inledningen av föreställningen plockar ned både barn och vuxna på en stillsam nivå.

Pettson, som faktiskt har ordning på sina saker även om han är fruktansvärt glömsk, fixar en överraskning till Findus. Han går och småpratar, sätter på radion och låter oss lyssna på Till havs med Jussi Björling så vi nästan börjar somna.

Då smäller det till. Katten Findus slår upp dörrarna längst bak i lokalen och allt tar fart.

Anna Rydell har värsta gympingpasset när hon håller på som en vildkatt på scenen, och Martin Rydell som Pettson lär veta hur det känns att ha äggröra i rumpan när turnén, som nu startade i Kalmar i helgen, avslutas den 17 april i Växjö.

När showen väl fått upp farten är det fullt klös hela tiden. Åskådarna får andhämtningspauser när paret Rydell välkomponerat framför sångstycken, men tempot i den fullmatade föreställningen sjunker aldrig.

Att Pettson & Findus efter showen tar i hand och pratar med alla åskådare i foajén ger en ytterligare dimension till föreställningen.

Vem skulle inte vilja få den möjligheten och tala om svartkonst och spådom med Macbeth?

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons