Annons

FT: EQT diskuterar börsnotering

Ekonomi • Publicerad 9 juni 2019
Riskkapitalbolaget EQT överväger en notering på Stockholmsbörsen senare i år rapporterar Financial Times. Arkivbild
Riskkapitalbolaget EQT överväger en notering på Stockholmsbörsen senare i år rapporterar Financial Times. ArkivbildFoto: Stina Stjernkvist / TT

Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT överväger en börsnotering på Stockholmsbörsen, rapporterar med hänvisning till källor med insyn i bolaget.

Det har en längre tid förekommit spekulationer om en planerad börsintroduktion, men nu har EQT för första gången diskuterat saken med investerare, enligt källorna. Slutet av september nämns som en möjlig tidpunkt för ett formellt tillkännagivande, med notering i november eller december.

Annons

EQT:s vd Christian Sinding vill inte kommentera uppgifterna, men säger till FT att en försäljning av en strategisk andel fortfarande ligger på bordet och att inga formella beslut har fattats. Kontakter med möjliga investerare är en del av utvärderingen av alternativen att gå in på börsen eller sköta det på den privata marknaden, säger han.

Om en börsintroduktion blir verklighet så bör det ske i lämplig tid inför en annalkande börsnedgång nästa år, säger Sinding.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons