Annons

Fritidsgårdar engageras i teaterprojekt

Varför går så få unga
på teater?
Nyheter • Publicerad 5 december 2003

Frågan kanske inte låter sig besvaras så lätt. Men nu görs ett försök att locka fler unga till teaterscenerna i Kalmar län. Scenkonst på fritidsgårdar heter ett nytt projekt som syftar till att inspirera fler unga till att både se teater och själva spela teater.

Som inspiratörer anlitas estradpoeten Daniel Boyacioglu och artisten och dramatikern Malin Axelsson. Nästa år turnerar de med en specialskriven föreställning för ungdomar på några av länets fritidsgårdar.

Annons

- Estradpoesin verkar dra en ny, yngre publik, säger Ulla Tylén Harling, länets vikarierande barnteaterkonsulent.

Ungdomarnas egen miljö

Ett par fritidsgårdar i varje kommun erbjuds att köpa in föreställningen med hjälp och eventuellt ekonomiskt stöd av teaterföreningen i respektive kommun.

- Det är viktigt att föreställningen visas i ungdomarnas egen miljö, säger Ulla Tylén Harling.

Tanken är också att varje föreställning ska följas upp av Daniel Boyacioglu och Malin Axelsson.

Satsningen är ett samarbete mellan teaterföreningarna och länets fritidsgårdar och stöds av regionförbundet och Riksteatern Kalmar län. Hittills har 120 000 kronor satsats på projektet.

- Men vi skulle behöva lika mycket till, förklarar Ulla Tylén Harling.

Annars tvingas man krympa projektet eller skjuta på det till hösten nästa år.

Tina Jeppsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons