Annons

Frias fem år efter flickväns besök på jobbet

Brott • Publicerad 2 juni 2021
En man som tog med sin flickvän till sin arbetsplats, som var en hemlig försvarsanläggning, frias. Arkivbild.
En man som tog med sin flickvän till sin arbetsplats, som var en hemlig försvarsanläggning, frias. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En försvarsanställd man som tog med sin flickvän till jobbet – en anläggning klassad som ett skyddsobjekt – frias av domstol fem år efter händelsen, rapporterar SVT Blekinge.

Kvinnan vistades på arbetsplatsen i tre timmars tid och mannen hade i besöksliggaren felaktigt uppgivit att hon hade rätt att vara där.

Annons

Efter detta förlorade mannen sitt jobb som civilanställd driftsingenjör, eftersom Försvarsmakten ansåg att hemlig information hade kunnat röjas.

Både mannen och kvinnan drogs sedan inför rätta, anklagade för olaga intrång. Bägge två frias dock av Blekinge tingsrätt, som anser att det inte går att bevisa att mannen bjudit in kvinnan med något uppsåt samt att kvinnan inte haft anledning att tro att besöket skulle vara olagligt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons