Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Franska Bitche tillbaka på Facebook

Lilla franska Bitche blev utkastad från Facebook, när mediejättens datorer uppenbarligen tog namnet som en förolämpning. Men nu har staden tagits till nåder igen.
Mark Zuckerberg borde besöka "The Sons of Bitche" i Frankrike, tycker borgmästaren. Arkivbild.
Mark Zuckerberg borde besöka "The Sons of Bitche" i Frankrike, tycker borgmästaren. Arkivbild.
Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Bitche är ett litet samhälle med 5 000 invånare i östligaste Frankrike, känt för sitt citadell från 1600-talet. Som många andra orter har staden en Facebook-sida, "Ville de Bitche" men den stängdes i mitten av mars, med hänvisning till brott mot plattformens villkor.

"Stadens namn verkar ha misstolkats", förklarar borgmästare Benoît Kieffer i en kommuniké.

Det engelska ordet "bitch" betyder egentligen "hona", men används också som fult ord – även i svenskan, där varianter som "bitchig" letat sig in.

På tisdagen öppnades Ville de Bitche-sidan igen, efter att Facebook erkänt att ett misstag begåtts.

För att fira har Kieffer utfärdat en inbjudan till Facebook-chefen Mark Zuckerberg att besöka staden. Han lockar bland annat med anekdoten att stadens befriare i slutet av andra världskriget "med stolthet och ironi" kallade sig själva "The Sons of Bitche".

Läs mer