Annons

Frankrike spår fortsatt tillväxt

Ekonomi • Publicerad 5 januari 2020
Frankrikes ekonomi växer, trots strejker och demonstrationer, tror landets finansminister. Arkivbild.
Frankrikes ekonomi växer, trots strejker och demonstrationer, tror landets finansminister. Arkivbild.Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT

När Frankrike summerar 2019 beräknas tillväxten under fjolåret landa på 1,3 procent. Tillväxttakten förutspås bli lika stor under 2020.

Det säger landets finansminister Bruno le Maire till tidningen Le Journal du Dimanche.

Annons

På internationell nivå finns orosmoln som ansträngda globala handelsrelationer och på hemmaplan brottas landet med omfattande strejker. Transportstrejken som inleddes för en månad sedan, som en protest mot president Emmanuel Macrons planer på en omstöpning av landets pensionssystem, är redan den längsta transportstrejken i modern fransk historia.

Men Bruno le Maire menar likväl att prognosen ser positiv ut.

– De ekonomiska utsikterna för Frankrike är goda och solida. Vi är ett av de länder i eurozonen som klarar sig bäst, trots en svår internationell miljö, säger han till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons