Annons

Fram med paraplyet – nu kommer regnet

Molnigt, regn och till och med blötsnö på vissa håll – det vädret kan vi räkna med i landet de kommande dagarna.
Så fram med paraplyet – det instabila vädret ser ut att hålla i sig även under nästa vecka.
Väder • Publicerad 3 maj 2019
De kommande dagarna blir regniga. Arkivbild.
De kommande dagarna blir regniga. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det klassiska aprilvädret såg ut att inte dra in. Efter en månad av varmare temperaturer än vanligt, som orsakat bränder på olika håll i landet, är det nu dags att plocka fram paraplyet. Instabilt väder med regn kommer att dra in över Sverige med start på fredagen.

– Molnigheten kommer att öka och regn eller blötsnö kommer att röra sig in i södra Sverige, och även hålla i sig under natten, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Annons

I norr kommer det enligt prognosen att komma enstaka snöbyar, medan det i Svealand blir enstaka regnskurar. Under helgen och början på nästa vecka kan det vara läge att plocka fram regnjackan – vädret ser nämligen ut att hålla i sig.

Låga temperaturer väntar – i Svealand och Götaland fyra till nio grader, medan temperaturen i Norrland beräknas ligga på omkring sex grader. I fjällområden blir det minusgrader.

Den kommande veckan ser också ut att bjuda på instabilt väder med en hel del regn. Brandrisken har dämpats, men är kvar på några platser i Norrland och längs med ostkusten. Med bakgrund av de senaste veckornas värme är det oklart om det är tillräckligt med regn som nu drar in över landet, enligt SMHI.

– Det är svårt att svara på, det är mer instabilt väder som kommer nu och det är fortsatt torrt i marken i Skåne och östra Götaland, säger Moa Hallberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons