Annons

Förundersökning mot barnskötare återupptas

Brott • Publicerad 7 februari 2020
En barnskötare som sitter häktad misstänkt för övergrepp mot barn, misstänks nu även för nya brott. Arkivbild.
En barnskötare som sitter häktad misstänkt för övergrepp mot barn, misstänks nu även för nya brott. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson / TT

En barnskötare sitter häktad misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn i Botkyrka. Nu återupptar åklagaren en förundersökning mot barnskötaren även när det gäller brott som han misstänks ha begått i Ekerö.

Mannen sitter sedan den 31 januari i år häktad för grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och ett fall av sexuellt övergrepp mot barn. Dessa brott misstänks han ha begått samtidigt som han arbetade på en förskola i Botkyrka.

Annons

Polisen arbetar intensivt med utredningen, bland annat undersöks beslag och bilder, som de misstänker att mannen har tagit själv, identifieras.

"Den misstänkte mannen har visat samarbetsvilja i förhör. Vi ser nu skäl att höra honom igen om brottet han misstänks för på Ekerö. För att kunna genomföra dessa förhör krävs att den tidigare förundersökningen återupptas", säger åklagare Anna Lapinska, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons