Annons

Civila dödade i regeringsoffensiv mot Idlib

Syrien • Publicerad 4 maj 2019
En rökplym höjer sig över staden al-Habit i södra Idlib efter ett flygangrepp. Bilden togs i fredags av civilförsvaret Vita hjälmarna i Idlib. Nyhetsbyrån AP har på oberoende håll bekräftat dess autenticitet.
En rökplym höjer sig över staden al-Habit i södra Idlib efter ett flygangrepp. Bilden togs i fredags av civilförsvaret Vita hjälmarna i Idlib. Nyhetsbyrån AP har på oberoende håll bekräftat dess autenticitet.Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP/TT

Syriska regeringsstyrkor understödda av Ryssland fortsätter offensiven mot den jihadistkontrollerade Idlibprovinsen i nordvästra Syrien. Minst nio civila, varav två barn, dödades under den femte dagen som präglades av omfattande flygangrepp och artilleribeskjutning i regionen.

Samtidigt besköt väpnade grupper regeringssidans ställningar kring Idlib.

Annons

Enligt Syriens regering attackeras endast militära mål, rapporterar statlig tv. Men enligt FN:s humanitära koordinator i regionen har även sjukhus, skolor och bostadsområden angripits.

Idlib har besparats större regimoffensiver efter ett avtal i september mellan Ryssland och Turkiet. Men sedan den terrorstämplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) tog full kontroll över området i januari har attackerna tagit ny fart. Enligt Moskva har avtalet inte följts.

Omkring 200 civila har dödats i attackerna sedan i februari och nära 140 000 människor har enligt FN tvingats fly sina hem.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons