Annons

Fortsatt positiv trend för hotellen

Ekonomi • Publicerad 5 juni 2021
Hotellmarknaden återhämtar sig långsamt. Arkivbild på Scandic Continental vid Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.
Hotellmarknaden återhämtar sig långsamt. Arkivbild på Scandic Continental vid Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.Foto: Alexandra Bengtsson/SvD/TT

De svenska hotellens intäkter fortsatte att stiga i maj. Under maj uppgick intäkterna till 670 miljoner kronor, en ökning med 92 procent jämfört med maj 2020, enligt Stockholms Handelskammare som hänvisar till siffror från Benchmarking Alliance. Men trots förbättringen ligger logiintäkterna fortfarande rejält mycket lägre än före pandemin. I maj 2019 uppgick de till 2,2 miljarder kronor.

Beläggningsgraden före svenska hotell ökade till 29 procent från 16 procent i maj i fjol. Motsvarande månad 2019 var beläggningen 71 procent.

Annons

"Det är tydligt att det sker en återhämtning, men det går så oerhört långsamt att det fortsatt är rättvisande att tala om kris", säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms Handelskammare, i en kommentar.

Han varnar bland annat för att företag kan få svårt att betala tillbaka skatteskulder som upparbetats under pandemin om inte tiden för anstånd förlängs.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons