Annons

Fortsatt oljeutsläpp i semesterparadis

Mauritius • Publicerad 14 augusti 2020
Mauritier sluter upp för att bistå i arbetet med att sanera kustremsan längs öns sydöstkust. Arkivbild.
Mauritier sluter upp för att bistå i arbetet med att sanera kustremsan längs öns sydöstkust. Arkivbild.Foto: Beekash Roopun/AP/TT

Vattnet är återigen svart av olja intill det strandade japanska fraktfartyget MW Wakashio som gick på grund utanför Mauritius sydöstkust i slutet av juli.

På onsdagen hade nästan 3 000 av de 4 000 ton olja som fartyget bar på innan olyckan bärgats. Då hade över 1 000 ton redan läckt ut och förorenat den känsliga marina miljön med koralrev och mangroveträsk.

Annons

Fredagens mindre läckage kommer från utrymmen i båten som varit omöjliga att sanera.

Skeppsbrottet präglas av många obesvarade frågor. Regeringen, som har kritiserats för att inte agera tillräckligt snabbt, har inlett en haveriutredning.

– Undersökningen kommer att kunna fastställa orsakerna till denna olycka, orsakerna till att båten kom så nära våra stränder och gick på grund, sade premiärministern Pravind Jugnauth till AFP på torsdagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons