Annons

Fortsatt aprilväder en bra bit in i maj

Väder • Publicerad 1 maj 2021
Våren dröjer. Väderläget i Sverige är fastlåst för närvarande med regn, snö och kalla vindar. Arkivbild.
Våren dröjer. Väderläget i Sverige är fastlåst för närvarande med regn, snö och kalla vindar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Våren har fått ett rejält bakslag. Det kalla och ostadiga vädret fortsätter in i nästa vecka och någon ljusning är enligt SMHI inte i sikte.

Trots att det numera står maj i kalendern bjuder den kommande veckan på fortsatt aprilväder med både regn, snö och någon sällsynt solglimt.

Annons

– Ja, kylan ligger tyvärr kvar och nästa vecka ser ut att bli ostadig. Ett lågtryck med regn i söder och snö i de norra delarna av landet drar in, säger Annika Hjelmsten, jourhavande meteorolog på SMHI.

Den som längtar efter försommarvärme får med andra ord ge sig till tåls, för inte heller kommande helg finns någon ljusning i horisonten – snarare tvärtom.

– Ett nytt lågtryck drar in under slutet av helgen med ytterligare regn och kall luft, säger Annika Hjelmsten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons