Annons

Försvarsministrar pratade Ryssland i Finland

Försvar • Publicerad 1 juli 2021
Den 30 juni–1 juli träffade Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (längst till vänster) sina kollegor inom försvarssamarbetet Joint Expeditionary Force (JEF). På ministermötet, som hölls i Helsingfors, undertecknades dokumentet JEF Policy Direction som ytterligare formaliserar JEF-samarbetet.
Den 30 juni–1 juli träffade Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (längst till vänster) sina kollegor inom försvarssamarbetet Joint Expeditionary Force (JEF). På ministermötet, som hölls i Helsingfors, undertecknades dokumentet JEF Policy Direction som ytterligare formaliserar JEF-samarbetet.Foto: Försvarsdepartementet Finland

Sverige och de andra länderna som ingår i den brittiskledda snabbinsatsstyrkan JEF (Joint Expeditionary Force) har skickat sina försvarsministrar till Finland för att diskutera "Rysslands aggressiva beteende" i Östersjön och Arktis, och hur samarbetet kan stärkas.

På tvådagarsmötet som inleddes i Helsingfors i onsdags kom försvarsministrarna överens om att Rysslands större militärövningar och annan rysk militär aktivitet i Östersjöregionen ska bevakas noggrant, skriver Estlands försvarsdepartement i ett pressmeddelande.

Annons

"Säkerhetshoten har blivit mer skiftande, men traditionella hot kvarstår. Det är väldigt bra att vi har en nära grupp av allierade och partner som är redo att bidra till att lösa dessa utmaningar tillsammans", säger Estlands försvarsminister Kalle Laanet i pressmeddelandet.

Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island, Lettland, Estland, Litauen, Nederländerna och Storbritannien ingår i styrkan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons