Annons

Första transsuperhjälten i ny Marvelfilm

Film • Publicerad 2 januari 2020
Regissören Scott Derrickson, skådespelarna Tilda Swinton och Benedict Cumberbatch och Marvelchefen Kevin Feige längst till höger. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

För första gången kommer en transperson att spela en stor roll i en Marvelfilm, meddelar Marvels studiochef Kevin Feige under en frågestund på New York Film Academy. Enligt Feige kommer en av superhjältarna i en film som spelas in just nu att vara en transperson, och fler rollfigurer kommer att vara det i framtiden, skriver The Guardian.

Fansen började omedelbart spekulera och kom fram till att den enda rollfigur som passar in på beskrivningen är en vid namn Sera i berättelserna om asagudshjälten Thor. Sera härstammar från en släkt bestående av enbart manliga änglar, men lever under en identitet som kvinna. Sera skulle kunna vara en av de nya figurer som introduceras i filmen "Thor: Love and thunder", med beräknad premiär nästa år.

I november i år släpps "The eternals", där Richard Madden gör Marvelhjälten Ikaris, den första homosexuella figuren i en ledande roll. Marvel och Disney har flera gånger kritiserats för sin brist på rollfigurer med olika sexuella läggningar och bakgrunder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons