Annons

Förslag: Snabbare lagföring av brott i Malmö

Brott • Publicerad 11 juni 2019
Kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i Malmö. Arkivbild.
Kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Bunta ihop mängdbrott – som stölder och narkotika – och lagför brottslingarna i Malmö på en gång. Så lyder önskemålet från stadens kommunstyrelse, som nu vänder sig till ansvariga myndigheter med ett förlag om att låta polisen genomföra omedelbara utredningar av mängdbrott i samband med ett gripande i just Malmö.

Enligt ett pressutskick från Malmö stad är den genomsnittliga lagföringstiden 22 veckor för de så kallade mängdbrotten.

Annons

För långsamt, anser det politiska styret i Malmö som nu vill bli nytt försöksområde gällande snabbare lagföring. Det har tidigare prövats i polisområde Stockholm nord.

"Vi tror på att en snabbare lagföring kan hindra personer som begår brott att fortsätta begå brott för att sedan riskera att dras in i grov brottslighet" säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsen har vänt sig till polisen, Åklagarmyndigheten, Rättsmedicinalverket, Kriminalvården och Domstolsverket med sitt förslag.

Anna Karolina Eriksson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons