Annons

Krav på skärpta strafflagar för terrordömda

Storbritannien • Publicerad 12 februari 2020
Efter den terrorrelaterade attacken i Streatham i södra London nyligen inför Storbritannien en nödlag som ska hindra terrordömda att släppas ur fängelse i förtid. Arkivbild.
Efter den terrorrelaterade attacken i Streatham i södra London nyligen inför Storbritannien en nödlag som ska hindra terrordömda att släppas ur fängelse i förtid. Arkivbild.Foto: Victoria Jones/AP/TT

Regeringen i Storbritannien tillkännagav under tisdagen ett förslag på en nödlag som ska hindra att personer dömda för terroristbrott automatiskt släpps i förtid.

Flera attentat har på senare tid begåtts av villkorligt frigivna. Senast för en vecka sedan dödades två personer i södra London av en man som nyligen hade avtjänat ett fängelsestraff.

Annons

Även den man som knivhögg två människor till döds på London Bridge i november var villkorligt frigiven och stod under skyddstillsyn.

– Farliga terrorister ska inte bli automatiskt frisläppta bara för att gå ut och döda och lemlästa oskyldiga människor på våra gator, säger justitieministern Robert Buckland.

Enligt det nya lagförslaget kommer inga terrordömda att släppas innan två tredjedelar av strafftiden har avtjänats och då endast efter beslut av en frigivningsnämnd.

Regeringen hoppas att lagförslaget ska hanteras skyndsamt av parlamentet och kunna träda i kraft redan i slutet av månaden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons