Annons

Förskolepersonalen glömde flicka i park

Förskola • Publicerad 7 maj 2019
Flickan blev kvar i parken i en timma innan personalen märkte att hon inte var med tillbaka på förskolan. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En förskola i Stockholm glömde en 1,5-årig flicka i en park när de var på utflykt. Flickan lämnades ensam i en timme innan personalen uppmärksammades på att det fattades ett barn på avdelningen skriver .

Det var personal från en annan förskola som hade hittat den ensamma flickan i centrala Stockholm. När de kontaktade flickans avdelning var de tillbaka på förskolan för att äta lunch.

Annons

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är fruktansvärt. Vi kan bara säga att vi har brustit och att vi nu ser över alla rutiner i hela företaget, säger förskolechefen till tidningen.

Personalen ska haft med en lista med antalet barn på utflykten, men i samband med att de lämnade parken ska en förälder ha lämnat ytterligare ett barn. De ska då ha glömt bort att skriva till det nya barnet på listan skriver Aftonbladet.

Mamman till 1,5-åringen har nu polisanmält förskolan och sagt upp dotterns förskoleplats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons