Annons

Försiktig optimism bland egenföretagare

Ekonomi • Publicerad 7 augusti 2023
Försiktig optimism råder bland egenföretagarna, enligt SEB. Arkivbild.
Försiktig optimism råder bland egenföretagarna, enligt SEB. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Trots ett tufft ekonomiskt läge har motståndskraften visat sig tålig bland företagare när det gäller synen på den egna verksamheten, enligt SEB:s senaste företagarindikator.

Andelen företagare som tror på en positiv utveckling av sin verksamhet under de närmaste tre månaderna minskar något, från 25 procent till 24 procent. Samtidigt ligger andelen företagare som tror på en negativ utveckling kvar på 16 procent för fjärde månaden i rad.

Annons

"Trots en marginell nedgång i framtidssynen så finna inga tydliga tecken på att lågkonjunkturen har påverkat företagarna och en försiktig optimism råder fortfarande", säger Américo Fernández, privatekonom på SEB, i ett pressmeddelande.

Månadens nedgång kan, tror han, förklaras av semestertider och att företagarna byggt upp buffertar för att parera eventuella räntehöjningar under hösten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons