Annons

Försämrat humör i tjänstesektorn

Ekonomi • Publicerad 6 maj 2019

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk i april till 54,0 från 55,1 föregående månad. Det är andra månaden i rad som indexet sjunker.

"Ett tremånaders glidande medelvärde visar dock på att indexet har stabiliserats under de senaste månaderna och kan vara en första indikation på en botten i tjänstekonjunkturen", säger Jörgen Kennemar, ansvarig för analysen av inköpschefsindex på Swedbank, i ett pressmeddelande.

Annons

Silf/Swedbanks nya index som är en sammanvägning av inköpschefsindex för industrin och tjänstesektorn sjönk samtidigt i april till 53,2 från 54,4 i mars.

"En svagare aktivitet i näringslivet men med antydan till en stabilisering", kommenterar Jörgen Kennemar i pressmeddelandet.

Inköpschefsindex är en konjunkturmätare för ekonomin och ett indextal över 50 indikerar tillväxt medan tal under 50 i sin tur innebär en nedgång.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons