Annons

Inga nya fall av kvicksand i Trelleborg

Olyckor • Publicerad 12 februari 2020
Varning för lös sand. Trelleborgs kommun har satt upp skyltar och avspärrningar på stranden i Skateholm där Skateholmsån mynnar ut i havet efter rapporter om att personer sjunkit ner i sanden. Arkivbild.
Varning för lös sand. Trelleborgs kommun har satt upp skyltar och avspärrningar på stranden i Skateholm där Skateholmsån mynnar ut i havet efter rapporter om att personer sjunkit ner i sanden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter tidigare larm om kvicksand har Trelleborgs kommun fått rapporter om fler strandpartier med förrädiskt lös sand, men kommunens kontroll visade att det var ett falsklarm. Kommunens parkchef manar till försiktighet:

– Vi har haft mycket regn i januari och det är mycket vatten i åarna. Och när vatten och fin sand blandar sig kan det bli instabilt, säger Mark Huisman till Trelleborgs Allehanda.

Annons

Inom kommunen finns nästan fyra mil strand och i nuläget finns ingen överblick över samtliga sträckor.

Tidigare har en kvinna berättat hur hon sjönk ner med benen så djupt att hon tappade balansen. En annan kvinna som var ute och red råkade ut för detsamma – hästen sjönk så djupt i sanden att hon inte fick ut fötterna ur stigbyglarna. Men efter flera försök lyckades hästen kravla sig upp.

Rättad: I en tidigare version av texten framgick inte att uppgiften om kvicksand på fler platser vid en kontroll visat sig vara felaktig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons