Annons

Förkyld Musk covid-testad: "Extremt skumt"

Efter sin Tysklands- och Sverigeresa nyligen verkar Elon Musk ha drabbats av covid-19. Men Teslachefen säger att testerna visar både positivt och negativt.
Coronaviruset • Publicerad 13 november 2020
Elon Musk vid Teslas fabriksbygge utanför Berlin. Bilden är från i september.
Elon Musk vid Teslas fabriksbygge utanför Berlin. Bilden är från i september.Foto: Patrick Pleul/DPA/AP/TT

"Någonting extremt skumt pågår", skriver världens fjärde rikaste man på Twitter.

"Två tester kom tillbaka negativa, två kom positiva. Samma maskin, samma test, samma sköterska."

Annons

Han tillägger att det handlade om snabbtest av antigentyp och att han väntar på andra provsvar. Det har tidigare kommit rapporter om att vissa antigentester kan ge falskt positiva svar, men hur stor tillförlitligheten är har ännu inte helt fastställts.

Musk skriver också att hans symtom liknar en "typisk förkylning".

Beskedet gav i förhandeln i New York ingen större effekt på Teslas aktiekurs, som rusat uppemot 400 procent i år.

Om Musk har covid-19 kan han ha smittats under sin Europaresa för en vecka sedan. Han var då i Berlin för att få fart på bygget av Teslas så kallade gigafabrik där, och stannade sedan till i Sverige i privata ärenden.

Tidigare under året har Musk väckt uppseende genom att skarpt kritisera nedstängningar i Teslas hemdelstat Kalifornien – och framhålla den mer öppna svenska linjen som ett föredöme.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons