Annons

Förkyld Klæbo står över sprinthelg

Det blir en supersprint utan supersprinter. Helgens längdtävlingar i tyska Dresden får klara sig utan ett av affischnamnen.
Norrmannen Johannes Høsflot Klæbo är förkyld.
Skidor • Publicerad 8 januari 2020
Johannes Høsflot Klæbo, här under Tour de Ski nyligen, missar helgens världscuptävlingar i tyska Dresden.
Johannes Høsflot Klæbo, här under Tour de Ski nyligen, missar helgens världscuptävlingar i tyska Dresden.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Klæbo har precis som de senaste säsongerna dominerat sprinttävlingarna i världscupen den här vintern. 23-åringen har vunnit fyra av fem individuella sprintlopp den här säsongen – enda undantaget är tävlingarna i Planica, som han stod över – men till helgen blir det ingen skidåkning för norrmannen, som har blivit förkyld.

"Jag är besviken över att inte kunna åka till Dresden för att konkurrera. Jag hade verkligen sett fram emot att tävla både på 100 meter på fredag och i världscupsprinten på lördag", säger Johannes Høsflot Klæbo i ett uttalande.

Annons

Skidhelgen inleds redan på fredag med en supersprint – ett 100-meterslopp som står utanför världscupprogrammet – och fortsätter sedan med fristilssprint på lördag och sprintstafett på söndag.

I sprintcupledaren Klæbos frånvaro går Harald Astrup Arnesen in i det norska laget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons