Annons

Förintelsekonferens genomförs i mindre format

Samhälle • Publicerad 11 juni 2021
Utbildningsminister Anna Ekström (S) säger att pandemin och osäkerheterna kring den gör att Förintelsekonferensen i Malmö i höst behöver bantas ned till en dag. Arkivbild.
Utbildningsminister Anna Ekström (S) säger att pandemin och osäkerheterna kring den gör att Förintelsekonferensen i Malmö i höst behöver bantas ned till en dag. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Den internationella konferensen om Förintelsen som planeras i Malmö till hösten kommer att genomföras, men i ett mindre format.

– Det är förstås på grund av pandemin och den osäkerhet som finns, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till P4 Malmöhus.

Annons

Ursprungsplanen var att genomföra konferensen redan hösten 2020, men pandemin gjorde det omöjligt och konferens sköts upp till den 13-14 oktober i år. Nu står det klart att det bara blir en endagskonferens och med ett begränsat deltagarantal i respektive lands delegation.

Totalt planeras för cirka 300 gäster på Malmömässan och därutöver finns möjlighet till digital medverkan. Spaniens premiärminister Pedro Sanchez och Rwandas president Paul Kagame hör till dem som redan tackat ja till konferensen, som är tänkt att bli ett internationellt forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons