Annons

Förde över 213 000 kronor till fel konto

213 000 kronor hamnade på fel konto, men kontoinnehavaren vägrade betala tillbaka pengarna. Nu har han fått sin dom i tingsrätten, rapporterar .
Brott • Publicerad 8 februari 2022
Karlshamnsbon förde över drygt 213|000 kronor till fel konto men mottagaren vägrade att betala tillbaka några pengar. Arkivbild.
Karlshamnsbon förde över drygt 213|000 kronor till fel konto men mottagaren vägrade att betala tillbaka några pengar. Arkivbild.Foto: Annika Byrde/NTB/TT

En Karlshamnsbo gjorde överföringar på drygt 213 000 kronor. Men pengarna kom till fel person, en man med ett namn som liknade den tilltänkte mottagarens. Karlshamnsbon upptäckte misstaget och kontaktade mannen som felaktigt fått pengarna. Denne svarade att han inte hade fått några pengar och sade att han inte ville bli kontaktad igen.

Men kontoutdrag visar att överföringen hamnat fel och att mottagaren hade hanterat pengarna. Han hade gjort två överföringar till andra konton på 50 000 respektive 55 000 kronor samt använt en del av pengarna till att betala räkningar.

Annons

I förhör har mannen försvarat sig med att han inte såg från vilket bankkonto pengarna kom och därför inte ville skicka tillbaka dem. Han hade för avsikt att betala tillbaka, men kunde inte göra det eftersom hans konto blev spärrat.

Tingsrätten anser att det är bevisat att mannen vägrat att betala tillbaka pengarna. Han döms för olovligt förfogande till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 3 000 kronor. Han ska också betala skadestånd på drygt 213 000 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons