Annons

Förbundskaptenen om anklagelserna mot Neymar

Fotbollsstjärnan Neymar har anmälts av en kvinna för våldtäkt men nekar till brott. Under måndagen bemötte det brasilianska landslagets förbundskapten Tite anklagelserna mot Neymar.
Fotboll • Publicerad 3 juni 2019
Brasiliens förbundskapten Tite och Neymar under en träning med Brasiliens landslag.Foto: Leo Correa/AP/TT

Brasiliens fotbollslandslag är just nu baserat i Teresópolis, utanför Rio de Janeiro, Brasilien, där uppladdningen inför Copa América pågår för fullt. På en presskonferens inför turneringen under måndagen fick förbundskaptenen Tite ägna en stor del av tiden åt att bemöta frågor rörande anklagelserna som riktats mot Neymar.

Förbundskaptenen sade att han "förstår det allvarliga" i situationen men att han inte kommer att dra några egna slutsatser utifrån de fakta som i nuläget finns att tillgå.

Annons

– Bara tiden kommer att ge oss svar, sa Tite på presskonferensen.

– Under de tre åren som jag har jobbat med Neymar har alla personliga problem hanterats rättvist och sanningsenligt.

Anmälan mot Neymar gjordes i São Paolo på lördagen, enligt den brasilianska sportsajten Globoesporte. Enligt polisanmälan, som nyhetsbyrån Reuters tagit del av, ska kvinnan ha fått kontakt med Neymar på Instagram och bestämt träff på ett hotell i Paris i maj. Enligt kvinnan ska Neymar då ha varit "uppenbart berusad", blivit aggressiv och sedan våldtagit henne. Två dagar senare reste hon tillbaka till Brasilien utan att gjort någon anmälan till fransk polis, eftersom hon var omskakad och rädd.

I ett tidigare uttalande säger representanter för stjärnan att han helt och hållet tillbakavisar anklagelserna, och att det i stället rör sig om ett utpressningsförsök från den advokat som företräder kvinnan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons