Annons

Förbundskaptenen missade första träningen

Ishockey • Publicerad 4 februari 2020
Johan Garpenlöv missade Tre Kronors träning. Arkivbild.
Johan Garpenlöv missade Tre Kronors träning. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv saknades när ishockeylandslaget tränade för första gången inför hemmaturneringen i Globen.

– Hans mamma har blivit dålig så han fick åka härifrån precis före träningen, säger Tre Kronors presschef Emma Spennare.

Annons

Garpenlöv har tidigare berättat om sin mamma Eva som lider av alzheimer. Förbundskaptenen har engagerat sig djupt i sjukdomen och är en av ambassadörerna för Alzheimerfonden.

Inför sin debut som förbundskapten i höstas berättade han i en intervju för TT att hans mamma inte är medveten om vad som händer runt henne:

– Mamma sitter i rullstol nu. Hon blir lyft i en rullstol på eftermiddagen och sedan lyfts hon ur den. Hon kan inte äta och röra händerna och blir matad. Det är inget värdigt liv.

Tre Kronor tränar även på onsdagen innan turneringen startar på torsdag med match mot Tjeckien i Globen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons