Annons

Förare i dödskrasch dömd efter sin död

Brott • Publicerad 3 juni 2021
En man som omkom i en frontalkrock i Degerfors har dömts för trafikbrott efter sin död. Arkivbild.
En man som omkom i en frontalkrock i Degerfors har dömts för trafikbrott efter sin död. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 35-årig man som omkom i en frontalkrock mellan Degerfors och Karlskoga i slutet av april har dömts för rattfylla och trafikbrott efter sin död, rapporterar Expressen.

I olyckan utanför Degerfors hade mannen kört i hög hastighet på fel sida av vägen efter en omkörning. Två personer i den mötande bilen – en 18-årig kvinna och en 26-årig man – omkom också. Det har senare visat sig att 35-åringen var kraftigt berusad, hade narkotika i blodet och att han dömts för rattfylleri och drograttfylleri flera gånger tidigare.

Annons

Den 11 maj dömdes samma man till en månads fängelse för rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott, ringa stöld och brott mot knivlagen vid Linköpings tingsrätt. Rätten hade inte fått information om att den tilltalade var död sedan nästan tre veckor tillbaka.

I och med att mannen själv förolyckades i Degerforsolyckan har polisen lagt ned sin utredning av den.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons