Annons

Fönster blåser ner från höghus – måste bort

Omkring 600 fönsterrutor måste tas ner från ett 17-våningshus – inom tre dagar.
Det kravet har Karlstads kommun ställt, sedan flera rutor ramlat ner från huset när vinden varit hård den senaste tiden.
Bostad • Publicerad 1 februari 2022
Fönster på inglasade balkonger faller ner från ett 17-våningshus i Karlstad. Bilden visar balkonger på en annan fastighet. Arkivbild.
Fönster på inglasade balkonger faller ner från ett 17-våningshus i Karlstad. Bilden visar balkonger på en annan fastighet. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

– Det är ju bara tur att ingen har skadats, sade Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, till Nya Wermlands-Tidningen på måndagen.

Fönstren som lossnat och fallit ner är öppningsbara delar av inglasade balkonger. Varje ruta väger omkring 30–40 kilo.

Annons

– De här glasfönstren ska självklart tåla vindens påfrestningar, säger Erik Nilsson.

Kravet ställs på en bostadsrättsförening som äger huset.

– Att plocka ner alla dessa fönsterpartier, det kommer inte jag kunna göra. Något sorts proffs måste plocka ner dem, säger föreningens ordförande till NWT.

Föreningen ska nu ha ett möte med byggherren och kommunen. I slutet av veckan väntas det blåsa ordentligt i Karlstad igen.

Räddningstjänsten spärrade under helgen av ett område runt 17-våningshuset, men den avspärrningen är nu hävd.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons