Annons

Fondspararna valde aktiefonder i juli

Ekonomi • Publicerad 10 augusti 2021
Fondspararna valde aktiefonder under juli i år. Arkivbild.
Fondspararna valde aktiefonder under juli i år. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Under juli månad uppgick nysparandet i fonder till totalt 19,1 miljarder kronor. Störst nettosparande gick till aktiefonder på 10,9 miljarder men även övriga fondtyper uppvisade nettoinsättningar, uppger Fondspararnas förening.

I juli var utvecklingen på de flesta av världens aktiemarknader positiv och värdet på Stockholmsbörsen steg med hela 7,5 procent, inklusive utdelningar.

Annons

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade under juli med närmare 182 miljarder kronor och uppgick vid utgången av månaden till rekordhöga 6 438 miljarder. Av den totala fondförmögenheten var 4 235 miljarder, motsvarande 66 procent, placerade i aktiefonder.

Hittills i år uppgår nettosparandet i fonder till totalt 106,7 miljarder kronor. Hela 90,5 miljarder har nysparats i aktiefonder såhär långt under 2021.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons