Annons

Folketingsval felaktigt aviserat – igen

Danmark • Publicerad 3 maj 2019
Danmarks Radio (DR) har återigen råkat gå ut med felaktiga uppgifter om när valet till folketinget ska hållas. Arkivbild.
Danmarks Radio (DR) har återigen råkat gå ut med felaktiga uppgifter om när valet till folketinget ska hållas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det danska public service-företaget Danmarks Radio (DR) har av misstag aviserat att det ska hållas val till folketinget den 26 maj. Artikeln med det felaktiga innehållet låg på DR:s hemsida under torsdagskvällen, men drogs sedan tillbaka, eftersom Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) ännu inte har meddelat när det ska hållas val. DR förklarar att misstaget beror på den mänskliga faktorn.

Artikeln fanns bara en kort stund på hemsidan, men låg kvar på de bildskärmar ombord på tåg som DR kontrollerar ända fram till fredag förmiddag.

Valet i Danmark måste hållas senast den 17 juni och statsministern bestämmer valdag själv. Även inför folketingsvalet 2015 lämnade DR felaktiga uppgifter om när valet skulle hållas, den gång i form av ett sms-meddelande som gick ut av misstag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons