Annons

FN-soldater dödade i Mali

Mali • Publicerad 4 juni 2022
En FN-soldat vid ett bepansrat fordon. Arkivbild.
En FN-soldat vid ett bepansrat fordon. Arkivbild.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Två egyptiska soldater som ingick i FN:s fredsbevarande styrkor i Mali har dödats av en vägbomb i centrala delen av landet. Attacken är den senaste i raden av dödliga dåd och innebär att tre FN-soldater har dödats i Mali på lika många dagar.

Dessutom har sex civila dödats när deras vagn körde på en sprängladdning, enligt källor från militären och myndigheterna.

Annons

Jihadistgrupper tros ligga bakom attackerna mot FN-soldaterna, Malis militär, samt civila och i ett uttalande uppmanar FN:s säkerhetsråd Malis myndigheter att skyndsamt "utreda attacken mot fredsbevarande styrkor och ställa förövarna inför rätta”.

FN har runt 13 000 soldater i Mali genom insatsen Minusma. Den fredsbevarande styrkan är en av FN:s största och anses vara en av de farligaste. Hittills har 174 FN-soldater dödats i attacker sedan Minsuma bildades 2013.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons