Annons

Fortsatt trögt för flygtrafiken

Ekonomi • Publicerad 11 maj 2021
Bromma flygplats har tappat 96 procent av sina resenärer jämfört med april 2019. Arkivbild.
Bromma flygplats har tappat 96 procent av sina resenärer jämfört med april 2019. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flygtrafiken från Swedavias tio flygplatser i april har minskat med 89 procent jämfört med samma månad före pandemin. Under april i år flög närmare 369 000 resenärer via Swedavias flygplatser, att jämföra med totalt 3 242 000 resenärer i april 2019.

Jämför man i stället med de rekordlåga siffrorna från april 2020 ökade flygtrafiken.

Annons

"Flygresandet i april är fortfarande mycket begränsat vid våra flygplatser till följd av pandemin och restriktioner. Inrikestrafiken klarar sig marginellt bättre jämfört med utrikestrafiken, men antalet resenärer ligger totalt sett på en konstant låg nivå under månaden. Nio av tio resenärer är fortfarande borta jämfört med före pandemin", säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Bromma flygplats står för det största raset. Antalet resenärer därifrån har minskat med hela 96 procent jämfört med april 2019.

Under de sammanlagt fjorton månaderna med pandemin har Swedavias flygplatser tappat uppskattningsvis drygt 39 miljoner resenärer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons