Annons

Flygplan beskjutet med laser: "Är ovanligt"

Brott • Publicerad 8 februari 2022
Ett flygplan misstänks ha blivit beskjutet med en laserpekare under en flygning mellan Arlanda och Ängelholm. Arkivbild.
Ett flygplan misstänks ha blivit beskjutet med en laserpekare under en flygning mellan Arlanda och Ängelholm. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ett flygplan som var på väg från Arlanda till Ängelholms flygplats misstänks ha blivit beskjutet med någon form av stark laserpekare, skriver Smålandsposten. Piloterna upplevde ett blått sken inne i cockpit när planet befann sig strax norr om småländska Markaryd vid 19-tiden på måndagskvällen.

– Piloterna blev inte skadade vid incidenten och polisanmälan är gjord av Luftfartsverket. Detta är ovanligt, det har förekommit att flygplan vid flygplatser har beskjutits med laserpekare men inte plan i linjetrafik, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till tidningen.

Händelsen är rubricerad som försök till grov misshandel, brott mot strålskyddslagen och luftfartssabotage.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons