Flinka herrar bakom grytorna
Köttbullar, prinskorvar, Janssons frestelse, ägghalvor, revbensspjäll och en lång rad andra måsten på julbordet tillagades i stora mängder i Rosenfors medborgarhus i helgen. När Lars Ottosson, Sture Persson och de andra matlagande herrarna styrde i köket så var det stora stekpannor och djupa kokkärl som gällde.
- Det är fantastiskt roligt att herrarnas afton blivit så populärt. Det är många fina människor som är med och engagerar sig inom SPF. Tack vare vår energiska medlemssekreterare Ulla Conradsson är vi nu uppe i 860 medlemmar och det traditionella julbordet är ett av våra populäraste evenemang, säger Lars Ottosson.
- Vi började laga maten redan klockan tio på förmiddagen, säger Birger Hygstedt som medverkat i matlagningsgänget i snart tio år. Fru Lundgren gav också en hjälpande hand
Nils Wirsén, Nils-Johan Olausson och Birger Hygstedt fick arbeta så svetten lackade i köket eftersom läckerheterna gick åt i ett nafs, vilket