Annons

Flicka förd till Sverige – offer för sexbrott

Brott • Publicerad 11 juni 2019
En man som tidigare dömts för att ha hållit en flicka fången åtalas nu i delvis ett liknande ärende, där en 13-åring hämtades i Tyskland. Arkivbild.
En man som tidigare dömts för att ha hållit en flicka fången åtalas nu i delvis ett liknande ärende, där en 13-åring hämtades i Tyskland. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

En man i Göteborgstrakten åtalas för att ha fört en 13-årig flicka från Tyskland till Sverige och utsatt henne för flera våldtäkter, .

Mannen fick kontakt med flickan genom datorspel på nätet. Enligt åtalet åkte han till Tyskland och förmådde flickan att följa med när han återvände till Sverige, utan att hennes föräldrar visste om det.

Annons

När polisen knackade på och sökte igenom mannens lägenhet, satt flickan gömd bakom tvättmaskinen.

Åtalet gäller egenmäktighet med barn, två våldtäkter, misshandel och barnpornografibrott. Enligt mannens advokat medger han vad som hänt, men inte brottsrubriken våldtäkt.

Mannen har tidigare dömts till 3,5 års fängelse för att han höll en nioårig flicka som fånge i 18 timmar 2012. Flickan kidnappades när hon var på väg till skolan, och hittades efter en stor sökinsats med frivilliga i östra Göteborg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons