Annons

Flera toppolitiker skrivna hos föräldrarna

Flera toppolitiker har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer, rapporterar .
Politik • Publicerad 3 maj 2019
Flera riksdagsledamöter har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer. Arkivbild.
Flera riksdagsledamöter har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den senaste tiden har ett antal riksdagsledamöter hamnat i blåsväder sedan det blivit känt vilka boendeersättningar de har fått från riksdagen. Senast kunde TV4 Nyheterna visa hur Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson fått tiotusentals kronor i ersättning för dubbelt boende under tre år. Hon var skriven i Örebrotrakten samtidigt som hennes familj var skriven i Stockholm.

Dagens Nyheter kan nu visa att fyra politiker är skrivna hos sina föräldrar medan deras familjer är skrivna i Stockholmsområdet.

Annons

En av dem är Andreas Carlson (KD), gruppledare och vice ordförande i justitieutskottet. Han är skriven hos sin pappa i Mullsjö medan hans familj bor i Solna.

Carlson säger till tidningen att han hyr ett hus på pappans gård för omkring 1 500 kronor i månaden. Enligt honom förlorar han pengar på upplägget eftersom kommunalskatten är högre i Mullsjö än i Solna.

De övriga tre är Robert Hannah (L), bostadspolitisk talesperson, Pål Jonson (M) samt Eskil Erlandsson (C), tidigare landsbygdsminister som lämnade riksdagen i mars.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons