Annons

Flera till sjukhus efter gasläcka i Jönköping

Ett köpcentrum i Jönköping utrymdes vid lunchtid efter en misstänkt gasläcka i en hamburgerrestaurang. Nitton personer fördes till sjukhus.
Olyckor • Publicerad 7 juni 2019
Nitton personer fördes till sjukhus med ambulans efter en misstänkt gasläcka i ett köpcentrum i Jönköping. Arkivbild.
Nitton personer fördes till sjukhus med ambulans efter en misstänkt gasläcka i ett köpcentrum i Jönköping. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades efter att flera restaurangbesökare börjat hosta och en person svimmade.

Totalt 40 personer fick vårdkonsultation av personal på plats utanför köpcentret Asecs och 19 personer plockades upp av ambulans, men enligt räddningstjänsten var gasen inte giftig.

Annons

– Bedömningen från räddningsledningen är att det rör sig om ett koldioxidutsläpp. Det är ju en ofarlig gas men den trycker undan syre. Det kan leda till andningssvårigheter och det är det som gör att man svimmar, säger Sofia Merkert, informatör på räddningstjänsten, till TT.

Hela köpcentret är åter öppet för allmänheten efter att delar av byggnaden spärrades av i samband med gasolyckan. Polisens tekniker har arbetat i lokalerna under kvällen för att reda ut vad som har hänt.

– Varifrån den har kommit och hur det har gått till är inte klarlagt, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons